Een Gids voor Kimono Dames Kleding: Alles Wat Je Moet Weten

Als het gaat om stijlvolle kledingstukken dan is de kimono een echte topper. Deze traditionele Japanse kleding is niet alleen erg comfortabel om te dragen, maar is ook nog eens oogverblindend mooi. Kimono’s zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren en kunnen op verschillende manieren worden gestyled. In dit blogbericht gaan we je alles vertellen wat je moet weten over kimono dames kleding.

Geschiedenis en Oorsprong van de Kimono

Om de kimono volledig te waarderen, is het belangrijk dat je weet waar deze vandaan komt. De kimono is een traditioneel Japanse kledingstuk dat zijn oorsprong kent in de Heian-periode van de Japanse geschiedenis. In die tijd was de kimono slechts een enkel kledingstuk dat door zowel mannen als vrouwen werd gedragen. Vandaag de dag is de kimono vooral populair onder vrouwen en wordt het vaak gedragen bij speciale gelegenheden.

Verschillende Soorten Kimono’s

Er zijn verschillende soorten kimono’s die je kunt dragen, en elk heeft zijn eigen stijl en betekenis. Zo zijn er bijvoorbeeld de Furisode-kimono dat wordt gedragen door jonge ongehuwde vrouwen en de Tomesode-kimono die wordt gedragen door gehuwde vrouwen. Daarnaast heb je nog de Uchikake-kimono, een prachtige en extravagante kimono die vaak wordt gedragen door bruiden tijdens bruiloften.

Zo Draag Je Een Kimono

Het dragen van een kimono kan in het begin intimiderend lijken, maar als je eenmaal weet hoe het moet is het een fluitje van een cent. Allereerst is het belangrijk om de juiste maat te vinden en deze vervolgens op maat te laten maken. Eenmaal aangekleed, is het belangrijk om de riem op de juiste manier en op de juiste hoogte te dragen. Daarnaast dien je de kimono op de juiste manier te strijken en op te bergen om ervoor te zorgen dat deze lang mooi blijft.

Accessoires Die Bij Een Kimono Passen

Bij een kimono horen natuurlijk ook bijpassende accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een traditionele Obi-riem of een mooi haarspeld om je kapsel op te fleuren. Daarnaast kun je ook kiezen voor een mooie tas om je outfit af te maken.

Waar Je Kimono Dames Kleding Kunt Kopen

Tot slot is het belangrijk om te weten waar je kimono dames kleding kunt kopen. Deze zijn niet in elke winkel verkrijgbaar, dus het kan even zoeken zijn om de juiste plek te vinden. Online is er echter een ruim aanbod aan kimono’s beschikbaar. Je kunt daarbij kijken naar prijs, kwaliteit en merk om zo de perfecte kimono te kiezen.

Conclusie

In dit blogbericht hebben we je alles vertelt wat je moet weten over kimono dames kleding. We hebben de geschiedenis en oorsprong besproken, verschillende soorten kimono’s toegelicht, tips gegeven voor het dragen van een kimono, bijpassende accessoires besproken en tenslotte waar het aan te schaffen is. Hopelijk heb je nu een goed beeld van de prachtige en stijlvolle wereld van de kimono.

Bron: Oriental Art Ta-Hwa