Houten garagedeuren of toch iets anders?

openslaande-garagepoortenDoe-het-zelf projecten nemen veel van uw tijd en geld in beslag. De garage is vaak de laatste op de lijst voor een make-over en meestal trekt deze aan het korte eind wat betreft de fondsen. Het goede nieuws is dat de garagedeur prijzen betaalbaar kunnen zijn. Zeker als u houten garagedeuren van Different Doors bestelt.
Er zijn een aantal gebieden van de deur voor een garage, waar de kosten van belang zijn:
1. Wat het van gemaakt is. De materialen die deel uitmaken van de deur hebben een groot aandeel in de totale kosten. Houten garagedeuren geheel van hardhout zijn vaak duurder dan die van een combinatie van hardhout en multiplex of isolatiematerialen.
Glasvezel en aluminium deuren zijn minder duur dan houten deuren. Echter, veel huiseigenaren vinden de charme en de design mogelijkheden van houten deuren de investering waard. Aluminium deuren deuken gemakkelijk en zijn misschien niet geschikt als de oprit wordt gebruikt voor diverse activiteiten zoals hockey of basketbal half-court van de kinderen.

sectionaaldeurenHouten garagedeuren bij slecht weer

Slecht weer kan ook een rol spelen. Denk aan het klimaat in uw regio. Woningen gelegen op plaatsen waar de opkomst en ondergang van de temperatuur niet te drastisch is, hebben minder tochtstrips en isolatie nodig dan de huizen in plaatsen met strenge winters. Houten garagedeuren zijn echter ook voor slecht weer geschikt.
2. Welk ontwerp kiest u. Het lijkt misschien dat de prijzen voor de garagedeur niet sterk beïnvloed worden door het ontwerp, maar er zijn enkele gevallen waarin dat wel het geval is. Bijvoorbeeld, deuren met glas accenten zijn meestal duurder, vooral met gestileerde of geëtst glas. De ramen zijn het meest geschikt voor diegenen die meer licht in hun garage willen, zelfs wanneer de deur gesloten is.